25 februari 2012

Ny färger påToby Salmo.

En gammal klassiker från ABU Garcia är Toby Salmon 30g. En beprövat drag som även min morfar använde till lax/öring på Vänern för många år sedan. Nu i år finns dom i dessa färger med blank, koppar och mässing baksida. Trevlig nyhet för oss laxfiskar, ett måste drag att ha i sin betes samling för dom blanka fiskarna. Kanse sitter ett utav dom på bild inom kort i mungipan på en Östersjö lax..? Vi får se om vädret stämmer för då blir det en veckas fiske runt Bornholm. Trevlig helg!

24 februari 2012

Väner laxens framtid i fokus.

Senaste tiden har vi kunnat läsa i tidningarna runt Vänern om hur dåligt det sköts med utsättningarna av lax och öring i Vänern. Man blir rent utav förbannad när man läser och hör hur det sköts eller rättare sakt inte sköts. Jag var själv på föredraget i Mellerud förra helgen och för min del va det inte direkt nåt nytt som kom upp. Jag åkte bil tillsammans med Janne från Sävens fors fiske odling och det var mycket intressant att lyssna och höra hur han såg på det hela. Idéerna är många och man tycka si eller så men hur svårt ska det va att få ut fisken i Vänern och inte i Klarälven? Hur svårt ska det va att sätta ut fiske på kvällen istället för på dagen? Och viktigast av allt, frisk fisk utan svamp och fen skador?? Mera friska fiskar utsatta direkt i Vänern och vi får mer fisk på våra spön. Hur enkelt som helst utan att det kostar nåt mera. Bilden är från dagen Nya Wermlands tidning.

12 februari 2012

Mera bilder från Mclay fabriken.


Bygget går enligt plan. Översta bilden vissar 720 som nu är lackad i önskad färg. Bilden nedan vissar aluminium plattan där det ska sitta dubbel montage. Mera info om våra båtar finner du på www.mclayboats.se

08 februari 2012

Läs nya nummret av fiske-feber .


En trevligt läsning om mig och trolling på Vänern. Passa också på att ringa och boka fiske nu när det finns dagar kvar. Det tar på dom i min kalender. Välkommen på fiske i vårsolen.
tel:070-5711029. Petter Larsson.

07 februari 2012

Nästa Mclay bygge från Nya Zeeland.

Detta kommer att bli en Mclay 690 Hardtop som kommer att hamna i Tyskland. På denna båt kommer det att sitta 2st Yamaha 115hk. Båten kommer att användas till trolling fiske. Båten kommer att levereras i skiftet Maj/Juni. Mer info och bilder kommer här och på www.mclayboats.se

05 februari 2012

Vi ses på....

Båt torget på Sportfiske Mässan i Kista. Välkommen att boka en fisketur eller kolla in en riktigt bra sportfiske båt, Mclay 720. Mycket lämpad för trolling och havsfiske. Vi ses där!

03 februari 2012

7kg gädda.

Pär målare med gädda från isen. Grattis till fin fisk!

02 februari 2012

Mclay 720 med förlängd kabin.


Full fart i Mclay fabriken på Nya Zeeland. Så här ser första båten ut som skall till Finland. Finländaren väntar med spänning på sin nya fiske maskin. Förlängd kabin med pentry blir mycket bra! För mera info klicka dig in på www.mclayboats.se där vi uppdater så fort vi kan.

01 februari 2012

Föredrag - Bristande förvaltning ruinerar Vänerlaxen


Klockan 13.00 lördagen den 18 februari kommer ett bildföredrag med rubriken "Bristande förvaltning ruinerar Vänerlaxen" att hållas på Wärdshuset i Mellerud. Sportfiskeinformatör Björn Blomqvist är föredragshållaren. Känn er fria att dyka upp.
Anmälan görs till Hans "Pallen" Andersson på tel: 0704 78 98 29.

Kort info; Det var i början av 2000-talet som återfångsterna av blankfisk började minska i Vänern. Orsaken till det allt sämre fisket efter odlad lax beror främst på minskade utsättningar i kombination med dålig kvalité på utsättningsfisken samt att länsstyrelsen i Värmland inte gjort sitt jobb som tillsynsmyndighet fullt ut. Exempelvis var kvalitén på utsättningsmaterialet i Klarälven och Vänern så sent som 2011 över lag allt annat än bra. Exempelvis spolades huvudparten av Fortums sättfisk ut via ett cirka sex meter långt rör, modell fritt fall, rätt ner i älven nedströms kraftverket i Forshaga. Enligt gjorda undersökningar når på sin höjd hälften av småfiskarna Vänern med livet i behåll. Cirka 150 000 småfiskar sattes ut i Klarälven 2011. Att spola ut laxungar i Klarälven är därför ett resursslöseri av stora mått. Överlevnaden skulle öka påtagligt om fisken sattes ut direkt i Vänern i stället. I sammanhanget kan berättas att ynka 5 142 äkta två-årig laxsmolt sattes ut i Vänern 2011.